Edb-Produktion
presenterar 

 

  Forestklyven

Efter ett år med Forestklyven:
Lyckad uthyrning och nya kunder

Enkel hantering
- Hyrklyven har blivit en fin inkomstkälla, och hanteringen är enkel, säger Kjell Lindsten, Statoilmacken i Ludvika. Uthyrningen kan nästan jämföras med biltvätten, pengar kommer in till ringa arbetsinsats.

Statoilmacken vid Ludvikas norra infart i Dalarna var första bensinstation i landet som sommaren 1996 köpte in den nya uppfinningen Forestklyven för uthyrning, modellen FK-220. Den kräver bara 220 volt, men ger ändå 7 tons klyvtryck. - Det har jag inte ångrat, säger Kjell Lindsten, föreståndare för Statoilstationen.

Uthyrningen av Forestklyven ser vi som en plusvariant i stationens totala verksamhet. Våra kunder har uppfattat det så, och vi når också nya genom uthyrningen.

Vedklyven har blivit en säker inkomstkälla för Kjell och Hans bensinstation
(Forts. sidan 2)

Från Bofors kanoner till hydraulisk vedklyv

Från Bofors artilleripjäser och vapenindustri till en hydraulisk vedklyv tycks steget inte långt. Åtminstone inte för Bo Ekelund i Karlskoga, innovatör, företagare, lokalpolitiker och mycket, mycket annat.
Efter 15 år som yrkesofficer, major i Kustartilleriet följt av 15 år som produktchef för artillerisystem i Bofors, blev Bo Ekelund sin egen våren 1997. Forestklyven är bara en av flera uppfinningar, som han numera tillverkar från första skruvdraget till sista provtryckningen i egen verkstad, samt säljer till i första hand uthyrare.

(Forts. sidan 3)
Några av Forestklyvens många fördelar
- Hydraulik och elmotor gör jobbet enkelt
- 200 volt och 10 ampere räcker (FK-220)
- Justerbart kolvstopp för önskad vedlängd
  - Klyvkraft 7 ton
- Extra lång elkabel och motorskydd
- Lätt att transportera
- Trailerdäck och kulhandske

- Vändbart klyvkryss ger två höjder för  horisontalkniv 

”Dragkrog, 220 volt och 10 ampers säkring är allt som krävs”

Sida 1  Sida 2   Sida 3  Sida 4